kävijälaskuri

sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Lohipiirakka


Tässä ohje lohipiirakalle. Tämä on aivan ihana, vaikka illanistujaisiin tai kesäillan iltapalaksi.

Pohja:

1 dl perunamuusijauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
150 g voita tai margariinia
1 dl vettä

Täyte:

300- 400 g lohisuikale
n. 200 g kirsikkatomaattia
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1 tl oreganoa tai basilikaa
1/2 tl mustapippurirouhetta
jotain tuorejuustoa, makuja on paljon.

Täytteessen voi käyttää myös muita aineksia, maun mukaan.
Voi laittaa myös,
oliiveja
sipulia
fetajuustoa
paprikaa
Ihan mitä vaan mitä mieleen tulee.

Tee ensin pohja. Kuivat aineet keskenään,
nypi sekaan voi ja lisää vesi.
Anna taikinan levätä viileässä sillävälin, kun valmistat täytteen.
Taikina pieneen vuokaan ja täytteet päälle, viimeisenä kerma- muna- juustoseos.

Päälle ripottelin vielä ruohosipulia.
Käy myös tilli tai persilja.

Piirakka uuniin kypsymään 225 asteeseen n. 40 min.

Ja sitten ei muuta kuin

Bon Apetit

1 kommentti:

Sateenkaari kirjoitti...

Kiitos ohjeesta.Nayttaa todella herkulliselta.Tuota on kokeiltava joku paiva.
Nyt tuli piirrakannalka.