kävijälaskuri

torstai 29. heinäkuuta 2010

Talkkuna-jogurttikakku

Niin moni laittaa tänne aina jotain ohjeita, niin laitanpa minäkin ;o)





Tämä kakku on gluteeniton. Voi myös valmistaa normaalijauhoista, eli vehnäjauhoista.

2     munaa
2dl  sokeria
2,5dl marjajogurttia, maun mukaan
125g sulatettua margariinia ( voilla leivottuna on parempaa )
1tl     kanelia
2dl   Jyttejauhoja ( voi myös käyttää vehnäjauhoja )
1dl   uunitalkkunaa, itse käytän Hirvelän talkkunaa ja Hirvelän kaurakuituista
1dl   kaurakuituista
1tl   soodaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan jogurtin kanssa.
Lisää lopuksi sula rasva. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.
http://www.hirvelantalkkuna.fi/   Tuossa linkki Hirvelän talkkuna sivulle. Sieltä löytyy tietoa tuotteista ja aivan ihania ohjeita.

Ei muuta kuin hyviä herkutteluhetkiä.

1 kommentti:

Sateenkaari kirjoitti...

Nam,nam,paasispas kaffeelle.
Kuulostaa hyvalta ohjeelta,mutta taalla kun ei talkkunaa ole.
Mutta tilauksessahan olikin tata kakkua,kun Suomeen tulen
Terkut kaikille.