kävijälaskuri

lauantai 19. maaliskuuta 2011

Vanhempani

Suhde omiin vanhempiini on hyvä. Rakastan heitä molempia syvästi ♥
Joskus tietysti harmittaa että he asuvat kuitenkin kaukana minusta, mutta sitähän elämä on.
Lapset kasvavat ja muuttavat pois kotoaan ja aloittavat oman elämänsä ilman vanhempiaan.

Äitini asuu ulkomailla, kaukana minusta, mutta onneksi on nämä nykyajan yhteydet, joilla voi kätevästi pitää yhteyttä. Kuitenkin tulee usein miettineeksi, että mitä jos hänelle siellä sattuu jotain, kuka minulle asiasta ilmoittaa? Kuinka pääsen hänen luokseen silloin?
Vaikka tuo onkin ikävä asia, niin ehkä pitäisi sopia joidenkin ihmisten kanssa, että tällaisen sattuessa osaavat ottaa yhteyden minuun, antaa jollekin minun  yhteystietojani yms.
Äitini on ollut ja on edelleen minulle tärkeä tukipilari monessa elämään liittyvässä asiassa, siitäkin huolimatta, että asuu kaukana minusta. Rakastan äitiäni syvästi ♥
 
Ja ihan tässä juurikin kuulin, että isäni on mennyt huonommaksi. Eräs sukulaiseni ilmoitti minulle, että oli törmännyt isääni erään sairaalan pihalla.
Minä en edes tiennyt, että hän on sinne joutunut.  Eikä tiennyt veljenikään
Miten voi olla mahdollista, että tällaisesta asiasta ei esim. kyseisen paikan hoitajat ilmoita omaisille.
Hän oli joutunut sinne hoitoon siksi, kun hänen vaimonsa oli joutunut sairaalaan, toiseen paikkaan missä isäni oli. Isäni ei pärjää enää yksin ja siksi tarvitsee apua.
Tämä sukulaiseni kertoi, että isäni oli siellä hädissään vaimostaan, eikä oikein itsekään muistanut, että missä hän on ja kauanko on ollut siellä hoidossa.
Isäni on alkanut dementoitumaan, ja kuntokin on mennyt, joten on vain ajan kysymys, koska hänen muistinsa menee täysin ja kuntonsa loppuu. Kurjaa edes ajatella.
Tuo asia tuli minulle hieman shokkina, kun viimeksi hänet näin, niin hän oli vielä kohtuu hyvässä kunnossa.
Hänen tilansa on alkanut huononemaan nopeasti.

Tuolla hoitolaitoksessa isäni oli pyytänyt hoitajilta, että voisivatko he ottaa yhteyttä hänen vaimoonsa, niin hänelle oli vain sanottu, ettei he soittele tuollaisia puheluita.
Kun tuon kuulin, niin jo vain pisti vihaksi!!
Miten on mahdollista, että tuollaisessa hoitolaitoksessa, missä juuri pitäisi ottaa potilaat hyvin huomioon, saa tuollaista käytöstä hoitajilta.

Varmasti on niin, että hoitajatkin joskus väsyvät työhönsä, mutta eikö siitäkin huolimatta heidän pitäsi ajatella potilaidensa etua?
Vaikka kuinka työ on raskasta, niin silti pitäisi ottaa huomioon asiakkaat ihmisarvo tuntien ja inhimillisesti.

Tuo isäni kohtalo sai minut miettimiään asioita. Pidän yhteyttä isääni säännöllisesti ja myös äitiini.
Vanhemmat ovat tärkeä osa elämäämme. Heiltä olemme saaneet ohjeet ja neuvot ja kaiken sen rakkauden mitä sydämessämme kannamme.
Tuon kukkasydämen haluan omistaa omille vanhemmileni ♥ Teidän rakkautenne ansiosta olen saanut hyvän ja ihanan elämän. Teidän rakkautenne säilyy minussa ja sydämessäni ikuisuuden. Äiti ja isä, minä rakastan teitä ♥

2 kommenttia:

Verna kirjoitti...

Kuulostaapas hieman erikoiselta tavalta toimia. Toisaalta, jouduin itsekin huomaamaan, että asiat eivät halki Suomen ole aina ihan kohdillaan hoitolaitoksissa. Toki virheitä ihminen tekee, mutta suora kieltäytyminen selvitellä toisen huolta ja hätää kuulostaa vähintäänkin kummalliselta. Oletko ollut yhteydessä tuohon hoitolaitokseen?

Meillä selvitellään aina ensimmäisenä, että tietävätkö potilaan omaiset hänen sairaalassa olostaan tai siirtymisestä sairaalasta toiseen. Asiallinen palaute on ainoa keino kehittyä tai jatkaa samaan malliin.

Halauksia Sinulle! Vanhemmat ovat aarre. : )

Latindance kirjoitti...

Kiitos Verna ♥

Tarkoitukseni on ottaa yhteyttä kyseiseen hoitolaitokseen.
Vanhempani ovat minulle todellakin aarre, joten heidän hyvinvointinsa on minulle erittäin tärkeää.

Halauksia sinullekin ;o)